BATECK > Services > Voertuigtechniek > Autolaadkranen

Autolaadkranen

Bateck BV is gespecialiseerd in de verkoop, opbouw en reparatie van hydraulische laad- en lossystemen tot een bereik van circa 10 ton meter. Door de jarenlange kennis en ervaring zijn we in staat om een goed advies te geven over de juiste (laad)kraan voor uw toepassing. Met de afdeling engineering kunnen sterkte en stabiliteitsberekeningen worden uitgevoerd om uw project tot een goed einde te brengen. Wij zijn dealer van HC Holland, een hydraulische autolaadkraan zonder electronica. Robuust en eenvoudig. Maar daarnaast kunnen wij ook andere merken kranen voor u opbouwen.

Nadat de laadkranen zijn opgebouwd verzorgen wij geheel conform NEN-EN12999 de ingebruikname keuring en kunnen we het RAI- ALK- autolaadkraan keurmerk aanbrengen.     

Door net een stapje verder te gaan in de afwerking en na te denken over een veilige oplossing voor elke situatie heeft Bateck BV al veel verschillende kraan-opbouwen mogen realiseren.

Veelgestelde vragen over autolaadkranen

Een autolaadkraan is een hulpmiddel voor het laden – en lossen van goederen. Tevens kan een autolaadkraan ook ingezet worden voor hijswerkzaamheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het plaatsten van poorten, hekwerk en dergelijke.

Meestal niet. Omdat standaard aanhangwagens altijd worden ontworpen met het oog op zoveel mogelijk lading mee te kunnen nemen (lichtgewicht) en voor een gelijkmatig verdeelde belasting. Het aanbrengen van een autolaadkraan brengt heel andere spanningen en belastingen op het voertuig waardoor er grote kans is op scheuren in het chassis. Ook de wielbasis is dan meestal niet juist wat tot veel te hoge kogeldruk of juist negatieve kogeldruk kan leiden wat extreem gevaarlijk is. Daarom bouwen wij altijd onze eigen aanhangwagens waarbij we de optimale gewichtsverhouding in kaart brengen en een torsiestijf chassis bouwen met geïntegreerde stempels. Hiermee ben u verzekerd van een veilig en stabiel voertuig. 

Wij volgen altijd de Europese norm voor autolaadkranen, EN12999. Daarnaast is ook de machinerichtlijn van toepassing. Geheel conform de EN12999 zullen we de ingebruikname testen uitvoeren. Afhankelijk van de capaciteit van de kraan is een jaarlijkse keuring al dan niet verplicht.

Hulp nodig?

Neem telefonisch contact met ons op via:  +31 (0)85 0746000 of +31 (0)6 53693589 of stuur ons een bericht.

Stuur een bericht