BATECK > Services > Engineering

Engineering

Het belang van engineering

Bij engineering is het om uiteenlopende redenen van belang om voorafgaand aan de opdracht de haalbaarheid van uw wensen en ideeën te toetsen. De afdeling engineering beschikt daarvoor niet alleen over zeer geavanceerde computertechnieken maar heeft ook jarenlange praktijkervaring op het gebied van de las- en constructietechniek, pneumatiek, hydrauliek en elektronica. Met deze kennis van techniek zijn we in staat om de haalbaarheid van uw project zorgvuldig en realistisch in kaart te brengen. Heldere communicatie is hierbij zeer belangrijk.

 

Wat wij voor je kunnen betekenen

Wij genereren complete 3D CAD modellen, noodzakelijke sterkteberekeningen, stabilisatieberekeningen, elektrische schema’s en eventueel inventarisatie- en risicobeoordelingen en constructiedossiers (CE). Bateck BV kan het complete traject van ontwerp tot realisatie voor u begeleiden in eigen huis en onder eigen regie. Naast ons eigen kantoor hebben we ook de beschikking over een moderne werkplaats waarin we alle projecten / prototype’s kunnen uitwerken, bouwen en testen.

 

Engineering in combinatie met andere afdelingen

Onze afdeling engineering ondersteunt de afdelingen Voertuigtechniek en Machinebouw om efficiënt en doelgericht het gewenste eindresultaat te bereiken. Door continue te ontwikkelen en innoveren zijn wij in staat mee te denken met uw maatwerk machine(s). Het complete traject van eerste schets tot een werkend eindresultaat kan door ons begeleid worden.  Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Veelgestelde vragen over engineering

Engineering is het vakgebied wat zich richt op de ontwikkeling van technische onderdelen, producten en/ of systemen met als doel een functionerende machine te realiseren. Hierbij maken we gebruik van moderne software / analyse pakketten. Er bestaan veel geharmoniseerde normen wat als basis dient voor de ontwikkelingen.

Wij zetten de engineering in voor de ontwikkeling van voertuigen en machines. Daarbij kunnen we in een vroeg stadium de haalbaarheid van uw wensen toetsen. Hierbij wordt gekeken aan welke eisen en normen we moeten voldoen om uw vraagstuk conform de gewenste veiligheid en praktische toepasbaarheid te kunnen realiseren. 

Een engineer is de persoon (vaak een ingenieur) die de theoretische wetenschap weet om te zetten naar een praktische vertaling van het vraagstuk en dit zodanig weet toe te passen dat een werkend eindresultaat wordt behaald. 

Hulp nodig?

Neem telefonisch contact met ons op via:  +31 (0)85 0746000 of +31 (0)6 53693589 of stuur ons een bericht.

Stuur een bericht